Ejendomme

Tårnfalkevej 3, Frederikssund

I 2010 stod 24 nybyggede lejeboliger på Tårnfalkevej 3 klar til at modtage sine beboere. Ejendommen var første etape i udviklingen af Falkenborghaven – et helt nyt bykvarter i Frederikssund. Området var tidligere et nedslidt industrikvarter tæt på Frederikssund centrum og på den første byggegrund lå Eva fabrikken, som mange særligt husker for deres ikoniske køkkenmaskine. Det oprindelige industribyggeri er blevet nedrevet i takt med, at der er blevet bygget nyt. Herunder Tårnet, hvor 70 lejeboliger, med en fantastisk udsigt ud over Roskilde Fjord, er fordelt på ejendommens 14 etager. Med sine 42 meter er Tårnet blevet et vartegn for området og en ejendom, der understøtter den varierende bygningshøjde og -udtryk i Falkenborghaven. De karakteristiske gule mursten som er et gennemgående element i alle ejendommene, skaber arkitektonisk sammenhæng og giver bykvarteret sin eget unikke udtryk. Når de sidste etaper af Falkenborghaven står færdige vil bykvarteret samlet set have bidraget til Frederikssund by med mere end 440 antal lejeboliger samt en dejlig grøn byhave, der er offentlig tilgængelig.

Bløden 33, Frederikssund

I 2019 står Hundehuset, som det første af sin slags i verden, færdig og NIMAS nye firbenede lejere flytter, sammen med deres ejere, ind i de 18 specialbyggede lejeboliger. Grundlægger af NIMA Niels Martin Viuff fik idéen til Hundehuset, da han i det lokale træningscenter mødte en hundeejer, der klagede sin nød over, at det var svært at finde lejeboliger, hvor hunde er velkomne. I Hundehuset er det ikke alene tilladt at have hund, det er også et krav, for at kunne komme i betragtning til en bolig. Dertil er ejendommen også, fra inderst til yderst, bygget og indrettet med særligt fokus på hundefamilier – effektiv lydisolering, ekstra slidstærke gulve og paneler, udendørs hundevaskeplads og hyggelige altaner prydet med hundepoter. Efterspørgslen, på boligerne i Hundehuset, er så stor, at endnu et Hundehus og 68 hundevenlige boliger er under opførsel i Frederikssunds nye bykvarter Falkenborghaven.

Jernbanegade 9, Frederikssund

Midt i Frederikssund bymidte ligger dette bevaringsværdige hus med pudset facade, tegltag og småsprossede vinduer. Det smukke forhus er gågadens ældste og kan dateres helt tilbage til 1828. Sidenhen er der tilføjet knopskydninger af nyere dato. Ejendommen indeholder i dag to boliglejemål samt to større erhvervslejemål og tilhørende kælder og garager med lagerfaciliteter.

Jernbanegade 15, Frederikssund

På et centralt hjørne på gågaden i Frederikssund ligger denne fine rødstensbygning fra 1930 med tegltag og dannebrogsvinduer. Ejendommen er nænsomt renoveret med respekt for håndværkstraditioner og delvist ført tilbage til sit oprindelige udtryk. Huset, der tidligere har lagt adresse til Hotel Frederikssund, har været i familien Viuffs eje gennem fire generationer. I dag er der erhvervslejemål i stueplan og boliglejemål på 1. og 2. sal.

Jernbanegade 16, Frederikssund

I 1924 opførte den lokale slagtermester Valdemar Jakobsen dette flotte murstenshus i Frederikssund bymidte. I forhuset lå butikken og bagtil var der både stalde og slagteri – slagtermesteren selv boede ovenpå slagterbutikken. I dag er der erhverv i ejendommens stueetage, hvor de store vinduespartier ud mod gågaden er bevaret, og de øvrige to etager er istandsat og indrettet til beboelse og kontorlejlighed.

Jernbanegade 27, Frederikssund

Med en god beliggenhed centralt i Frederikssund og store facadevinduer ud til byens gågade hører dette rummelige butikslejemål til i en charmerende bygning fra 1920. Med til butikken i gadeplan hører også lager- og personalefaciliteter på 1. sal.

Jernbanegade 22, Frederikssund

Denne nyere ejendom fra 2006 har et pænt velholdt butikslokale i gadeplan store facadevinduer ud mod byens gågade og et imødekommende indgangsparti. Det andet lejemål i ejendommen tilhørende NIMA er en lys og moderne lille lejlighed med egen altan og udsigt udover over det store grønne parkområde, Bløden.

Byvej 63 A-C, Frederikssund

Tre skønne rækkehuse i to plan og med tilhørende byhaver er opført, hvor der tidligere lå en slagterbutik. Rækkehusene deler rød murstensfacade og tegltag og er opført i kvalitetsmaterialer. Husene blev bygget af NIMA i 2007, som købte grunden og den nedrivningsklare erhvervsejendom af slagter Kurt Mikkelsen. Udover egen have, cykelskur og parkeringsplads, så deler de tre byhuse også et dejligt lille grønt areal, hvor der er plads til hygge og socialt samvær.

Ny Østergade 7, Frederikssund

Allerede inden byggeriet gik i gang af denne ejendom, som kombinerer erhvervs- og boliglejemål, blev de kommende lejere taget med på råd ift. indretning og materialer. Bygningen er opført i røde kvalitetsmursten fra Petersen Tegl og har aluminiumsvinduer og tegltag. Indvendigt er der ligeledes brugt kvalitetsmaterialer med fokus på funktionalitet og lang levetid. Oprindeligt blev ejendommen opført med butikslokale i gadeplan, men da boligbehovet i Frederikssund steg, blev underetagen omdannet til otte moderne lejligheder med tilhørende terrasse. Der er fortsat erhvervslejemål på 1. og 2. sal.

Plantagevej 2

Det var denne faldefærdige Købmandshandel på Plantagevej, der i sin tid tændte entreprenørgnisten hos stifter af NIMA, Niels Martin Viuff. I en alder af 22 år erhvervede og istandsatte han ejendommen, der senere skulle blive startskuddet til en familieejet virksomhed med ejendomsudvikling og -administration som sit omdrejningspunkt. Det var Niels Martin Viuff selv, der renoverede ejendommen fra 1959 med råd fra sin morfar, der var arkitekt og tidligere uddannet tømrer. Efter blot 6 måneder kunne de første lejere flytte ind i den nyrenoverede ejendom.

Smedetoften 3, Frederikssund

En rummelig erhvervsejendom fra 1988 med gode kontor- og lagerfaciliteter. Ejendommen har en god beliggenhed i Frederikssunds industrikvarter og har gode tilkørselsmuligheder og parkeringsforhold.

Smedetoften 5, Frederikssund

Et tidligere øldepot huser i dag lagerhotellet Blue Box, der både tilbyder opmagasinering, fleksible lagerfaciliteter, containerudlejning m.m. NIMA købte den 1996 kvadratmeter store lagerhal og indrettede det til et fleksibelt lagerhotel med separate containere.

Smedetoften 6, Frederikssund

Fleksibel indrettet erhvervsejendom fra 1962 med lyse og rummelige kontorfaciliteter og flere forskellige muligheder for opmagasinering og lager, herunder services fra lagerhotellet Blue Box. Ejendommen har en god beliggenhed i Frederikssunds industrikvarter og med fine tilkørselsmuligheder og parkeringsforhold.

Løgimose 2, Frederikssund

Denne erhvervsejendom fra 1982 har tidligere dannet rammen om Frederikssunds Handelsskole og senere hen Frederikssund politistation. I dag byder ejendommen på flere erhvervslejemål af forskellig størrelse. Ejendommen har en central beliggenhed og gode parkeringsforhold.

Nygade 8, Frederikssund

Centralt beliggende og kun 100 meter fra togstationen i Frederikssund ligger denne gule butiksejendom fra 1990 med tilhørende parkeringsplads. I dag hører supermarkedet Aldi til på adressen.

Østerbrogade 151/ Hornemansgade 1, Kbh Ø

I mere end 30 år har 4. sal af denne smukke ejendom på Østerbro i København være i familien Viuffs eje. De otte separate klubværelser udlejes først og fremmest til unge mennesker under uddannelse. Ejendommen, der er fra 1907 har en sirligt udsmykket facade, et lille kuppeltårn og sort tegltag. Den har en central beliggenhed, tæt på Svanemøllen station og fra 4. sal er der en skøn udsigt udover Øresund.

Kobbervej 4, Ringsted

Et tidligere øldepot opført i 1987 fungerer i dag som lager og kontor. Erhvervsejendommen ligger i et industrikvarter i Ringsted, som har gode parkeringsforhold og ligger tæt på motorvejen.

Hejreskovvej 28, Kvistgaard

Denne industriejendom fra 1987 har både kontor- og lagerfaciliteter samt værkstedslokaler fordelt på tre forskellige lejemål. Erhvervsejendommen ligger i et industrikvarter i Kvistgård.

Kirkebakken 17, Veksø

Denne nyere industriejendom fra 2008 har en særdeles god beliggenhed i Veksø og fine parkeringsforhold. Ejendommen danner i dag rammen om kontor- og lagerfaciliteter samt værkstedslokaler.